Домашние рецепты

Чахохбили из курицы по-грузински от КУХНЯ С АКЦЕНТОМ

25.10.2022


В этом видео мы вам расскажем и покажем как приготовить вкусное чахохбили из курицы.




Чахохбили - традиційна грузинська страва, приготована з курячого м`яса і спецій. Ось рецепт чахохбили по-грузински:

Інгредієнти:

  • Куряче м`ясо (курча) - 1 кг, нарізане на порції
  • Цибуля - 3 середні цибулини, нарізані кільцями
  • Часник - 5-6 зубчиків, дрібно нарізані
  • Помідори - 4 середні помідори, нарізані кубиками
  • Червона паприка - 1 чайна ложка (або за смаком)
  • Кінза або петрушка - декілька гілок, нарізана
  • Сіль та чорний перець - за смаком
  • Вода або бульйон - 1/2 склянки
  • Сіль та чорний перець - за смаком
  • Сіль та чорний перець - за смаком
  • Масло для смаження

Інструкції:

Приготування інгредієнтів:

 

Підготуйте всі інгредієнти, наріжте куряче м`ясо на порції.
Розігрійте сковоріду або глибоку кастрюлю з маслом для смаження.

Обсмаження курячого м`яса:

Обсмажте куряче м`ясо до золотисто-коричневого кольору на всіх сторонах.

Додавання овочів:

Додайте нарізану цибулю та часник до курячого м`яса і обсмажте, поки цибуля не стане м`якою.

Додавання спецій та трав:

Додайте нарізані помідори, червону паприку, сіль та чорний перець за смаком.
Залийте воду або бульйон і додайте кінзу або петрушку.

Тушіння:

Тушкуйте чахохбили на помірному вогні під кришкою приблизно 30-40 хвилин або доки куряче м`ясо не стане м`яким і соки випаровуються.

Подача:

Подавайте чахохбили гарячим, можна прикрасити зеленню.
Традиційно подається з гарячим качумбером (соус із помідорів, огірків та цибулі).

Смачного!